Over mij

Als onafhankelijk adviseur bied ik advies en ondersteuning aan vermogensfondsen en familiestichtingen bij de realisatie van hun filantropische en maatschappelijke ambities. Daarbij kan het gaan om een stappenplan voor een nieuw op te richten fonds, een strategiesessie, het vormgeven van een (vernieuwd) bestedingsbeleid, interim projectadvies of andere ondersteuning op maat.

Ik werk daarbij nauw samen met Beter Geven, partner in filantropie en maatschappelijk investeren. 

Door mijn jarenlange ervaring in de filantropische sector en werk voor fondsen als VSBfonds, Oranje Fonds, Kansfonds, FNO, HandicapNL, Fonds Sluyterman van Loo, heb ik een brede kennis en ervaring in het opstellen van bestedingsbeleid, programmaontwikkeling, werkwijzen en procedures van fondsen.

Ik ben ook beschikbaar als interim adviseur voor projectadvies en programmaontwikkeling. In mijn werk voor fondsen heb ik duizenden projectplannen gezien en talloze initiatiefnemers verder mogen helpen in hun maatschappelijke ambities. Ik weet wat er speelt in het maatschappelijke middenveld en heb daarnaast veel ervaring in projectbeheer.

Om de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van fondsen beter bij elkaar te brengen, geef ik – op aanvraag – workshops over het succesvol aanvragen bij fondsen met vele tips en voorbeelden uit de praktijk.

Ik ben lid van  SPIN – Supporting Philanthropy in the Netherlands, het netwerk voor zelfstandige adviseurs in de filantropie.